De weg naar dromenland loopt niet altijd over het fluisterasfalt. In deze module krijg je een schat aan informatie over alle mogelijke hindernissen die op de weg kunnen komen, en hoe je deze aanpakt!

Eerst en vooral wil ik je proficiat wensen met het nieuwe leven in jullie gezin. Een baby is het mooiste geschenk, maar wordt jammer genoeg niet met een slaaphandleiding afgeleverd!

Lekker slapen…

Het is toch waar we allemaal naar verlangen, een kleintje dat goed slaapt, en zich daardoor ook optimaal kan ontwikkelen!

 

Slapen is een ingewikkeld proces, waarnaar nog heel veel onderzoek loopt en waarover lang niet alles is geweten. Wat wel is geweten is dat er heel veel factoren een invloed hebben op het slapen!

 

De factoren die het al dan niet slapen van je kleintje kunnen bepalen zijn:

 

De impact van de geboorte

Hechting

Voeding

Fysieke onrust

Slaapomgeving

Slaaptechniek

 

Wanneer al deze factoren in balans zijn, geef je je kleintje de beste kans om een slaapkopje te worden, daarom ga ik in deze online omgeving dan ook dieper in op elk van deze factoren!!

 

Is dit dan een wonder(slaap)pil?

Uiteraard niet! Zoals reeds gezegd, het (al dan niet) slapen van een baby wordt door zoveel verschillende factoren bepaald, dat het jammer genoeg niet mogelijk is om “DE weg naar dromenland” te nemen, zonder obstakels.

 

Waar deze module wel op is gericht, is om ondanks de hobbelwegen die je onderweg ongetwijfeld zal tegenkomen,  de omstandigheden toch zo optimaal mogelijk te maken. En op die manier na het nemen van de omleidingen toch nog de kortste weg te garanderen.

De kortste weg naar.png